Inredning med djurtema

Vi som älskar djur tar gärna med intresset till vår inredning. Men det är lätt att gå överstyr och plötsligt ser hemmet ut som en jaktstuga eller som en sjuttiotalsvilla med en låtsasbjörnmatta på golvet framför öppen spisen. Hur kan vi inreda med djurteam och hålla det smakfullt?

Ta inspiration av ditt husdjur

Som djurälskare har du garanterat ditt eget kära husdjur hemma. Varför inte låta denna agera modell? Du kan gör som många andra och trycka upp ditt husdjur på canvas och hänga upp den i hemmet. Det roliga är att du får tillfället att ta hur många bilder som helst med eller på ditt husdjur. Vill du har ett mer naturligt foto kan du köpa naturposters med djur och rama in. Det ger en mer klassisk inredning med landskap och djur i sin naturliga miljö.

Dekorationsdjur

Små porslinsdjur tar inte mycket plats och skriker inte överdekorerat såvida du inte trycker in för många i samma rum. De kan placeras i bokhyllor och på fönsterbrädor. Du kan hitta trendiga porslinsdjur online eller satsa på de lite mer udda varianterna som finns på loppisar och second hand. Där finns det alltid ett överflöd och priserna är oslagbara.

Päls och djurtryck

I viss mån går det bra att para ihop inredningen med päls och tryck av pälsar. En heltapetserad vägg som liknar en zebra blir nog lite för mycket, men en fårullsfäll är helt rätt. Ett överkast som liknar en gepardpäls kan se lite mycket ut, men en eller två kuddar med tryck som föreställer ett djur går att para ihop med ett snyggt överkast för att få rätt effekt. Tänk på att välja tryck och päls med en kulör som matchar resten av rummet.