Så sköter du din hunds päls

Alla hundar har päls och denna kräver lite pyssel. Det är ditt ansvar som hundägare att regelbundet utföra pälsvård för att hunden ska må bra och se fin ut. Det är dock lättare sagt än gjort. Det är inte alltid helt lätt att tvätta, borsta och klippa hundens päls. Du behöver bland annat produkter och redskap som är särskilt anpassade för din fyrbenta vän. Här hittar du de bästa pälsvårdstipsen.

Schampo och balsam för hunden

Innan du försöker borsta eller klippa hundens päls måste du först tvätta den. Att använda en hundtrimmer på smutsig och tovig päls kommer snabbt att slita ut apparaten och resultatet kommer inte bli bra. Se till att använda produkter som är särskilt anpassade för hundens päls. Du kan kolla upp utbudet online och köpa särskilt hundschampo och hundbalsam. Använd aldrig samma rengöringsprodukter som till människor eftersom det rubbar hundens bakterieflora.

Borste och trimmer

När hundens päls är tvättad bör du borsta den och ta bort tovor. Det är mycket lättare att ta bort tovor med en bra borste och efter att du haft i hundbalsam i pälsen. När pälsen är tvättat, borstad och torr kan du klippa den. Det lättaste är att använda en trimmer som kommer åt på svåråtkomliga områden som tassar, nos och öron. En klippmaskin passar om du ska klippa hela kroppen.