Vikten av bra hundfoder

Att välja bra och rätt sammansatt hundfoder till din hund är viktig. Din hund behöver få i sig alla näringsämnen som den behöver. Behoven varierar för din hunds olika livsstadier och en valp har andra behov jämfört med en mindre aktiv senior hund. Idag finns det även speciella foder som är anpassade för hundar som lider av någon åldersrelaterad begränsning eller åkomma. Mat påverkar hela kroppen och en felaktig kost under lång tid kan utsätta din hund för onödigt lidande.

Olika typer av foder

Det är inte alltid så lätt att avgöra om din hund mår bra av sitt foder. Är torrfoder eller våtfoder det bästa? Det finns även färskfoder som är fryst och som du tinar upp. Alla hundar har olika preferenser och behov. Smaken varierar också vilket är viktigt att komma ihåg när du väljer foder.

Foder som täcker hundens näringsbehov

Det finns för-och nackdelar med olika typer av foder och det viktigaste är att se till att du väljer ett helfoder från en bra leverantör. Ett helfoder ska innehålla kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler. Fodret ska täcka din hunds näringsbehov och växande där aktiva hundar behöver protein för att bygga muskler. Protein i hundfoder består vanligtvis av kött. Du kan få mer information online.